luni, 19 septembrie 2011

Tort cu mere si zahar ars

Buna ziua gospodine :)

 M`am gandit eu ce m`am gandit si mi`a venit o idee geniala...sa fac ceva dulce cu care sa incant familia mea minunata. Numai buna ideea mea, caci Laura s`a gandit la noi gospodinele si ne`a organizat un super concurs

http://www.lauraadamache.ro/2011/09/castiga-un-set-de-cutite-ceramice-elvetiene.html

Deci sa incepem, sa nu uitam de ce ne aflam pe aici :D


Tort cu mere si zahar ars

Ingrediente:
Pentru blatul de pandispan este nevoie de:

 6 oua,
1 cana zahar 
1 cana faina
1/2 pahar ulei
1 praf de copt


 Pt crema este nevoie de:

1 litru de lapte
6 oua
400 gr zahar

 Alte ingrediente:
mere (in functie de tava)
gem acrisor sau dulceata (dupa preferinta)
1/2  de margarina

Preparare:

Se aleg merele, se spala bine, se curata de coaja si se scobesc. In fiecare scobitura se pune gem sau dulceata, dupa care se aseaza merele in tava unsa cu margarina si presarata cu zahar. Dam tava la cuptor pentru circa 10-20 de minute.

Intre timp se prepara crema de zahar ars: Ardem 200 g zahar pe foc apoi adaugam 1 litru lapte amestecat cu 6 oua si 200 g zahar. Turnam crema peste mere si o dam iar la copt pana preparam blatul de pandispan din 6 oua

Se bat albusurile spuma cu sare, iar galbenusurile se freaca cu 1 cana de zahar. Galbenusurile se pun in albus amestecand continuu, uleiul, iar la urma se incorporeaza faina si praful de copt stins. Se amesteca de la fundul catronului in sus. Turnam compozitia peste crema de zahar ars intarita putin si dam iarasi tava la cuptor pana se rumeneste putin blatul

Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un platou ,o lasam asa sa stea pana se racoreste prajitura. Astfel blatul se insiropeaza de la crema de zahar ars.



Descoperim prajitura si o ornam cu multa multa frisca



VA DORESC POFTA BUNA!! si sa ne mai auzim la o alta reteta :)

4 comentarii:

  1. multumesc frumos sarumana:) e si ffff bun:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata intr-un mare fel!
    Te asteptam cu reteta asta, dar si cu altele, pe FACEFOOD!
    Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc frumos pt cuvintele frumoase :)

    RăspundețiȘtergere