sâmbătă, 5 mai 2012

buna ziua gospodine

eu sunt noua in blogg`uri si retete publicate insa acasa sunt o bucatareasa desavarsita..nu sunt experta, insa as vrea....

Tocmai ce am dat peste un concurs organizat de Real Hypermarket, destinat bucatarilor impatimiti si nu numai...Mi`am zis ca ce am de pierdut? N`oi fi eu bucatareasa vestita, dar macar sa particip si eu...mai aflu retete noi...
Competiția "Bucătar real,-" are 2 etape:
Etapa I: În perioada 3-15 mai 2012,  trebuie sa publicam pe blog un articol despre o reteta pe care am pregati`o intr`un vas Pyroflam, tinand cont de avantajele sale. Sincera sa fiu am auzit de aceste vase superbe si rezistente atat la cald, cat si la temperaturi scazute...insa nu am avut placerea sa gatesc in ele.

As vrea sa prezint si reteta pe care as pregati`o in vasul Pyroflam...o reteta proprie a sotului, el fiind la inceput de drum in arta culinara....Poza nu am facut....si imi pare foarte rau...insa daca am sa castig unul din aceste vase PROMIT solemn ca am sa fac poze :)

"Porcusorul blestemat"

Ingrediente: 1kg ceafa de porc, 50g unt, 4 cepe potrivite, 4-5 catei de usturoi, 250g hribi, 200g bacon, 650 g sos alb, 1 pahar de vin alb, cimbru, 30 g piper macinat, MAGGI Secretul Gustului Intensavor Verdeturi

Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie ceafa de porc in bucati mai mici. Se rumenesc bucatile de ceafa in unt, se scot si se pun deoparte. In untul ramas se caleste ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa, se stinge cu putina apa sau cu supa de legume, se pune ceafa de porc inapoi, se adauga usturoiul tocat fin, piperul, cimbrul si se presara MAGGI Secretul Gustului Intensavor Verdeturi.
Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Se toarna sosul alb si se mai lasa cateva clocote. Separat se inabuseste in unt baconul felii. Se adauga vinul si se fierbe pana cand baconul s-a fragezit.Ciupercile trag un clocot.
Intr-o tajina se asaza in straturi alternative feliile de costita si bucatile de ceafa. Peste ultimul strat se pun ciupercile, se adauga sosul alb de la ceafa si se pregateste din zeama in care a fiert baconul un sos si se toarna peste ciuperci. Se da la cuptor pentru 30 min, pana de leaga bine sosul. Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu