Cine Brasov`ul nu l`a vizitat nu stie in viata asta ce`a pierdut :)
Pentru mine orasul Brasov si imprejurimile sale ramane destinatia perfecta indiferent de anotimp si indiferent de ocazie...
Este orasul vesnic tanar, romantic si primitor cu fiecare turist care ii "calca pragul". Orasul meu de suflet...orasul meu natal...
Oamenii sunt calzi, primitori si mereu pregatiti sa iti ofere pana si haina de pe ei daca ai nevoie....
Destinatia perfecta pentru Ziua Indragostitilor --alias Valentine`s Day-- "americaneasca" :)
Ori de cate ori ma indreapta pasii in Brasov nu am timp de plictiseala.. mereu gasesti ceva de facut, mereu gasesti cateva locuri pe care nu le`ai vizitat si tot asha...
Nu stiu daca imi ajunge spatiul virtual sa pot arata toate locurile pe care merita sa le vizitezi... insa am sa aleg cateva...
BISERICA NEAGRA
Biserica Neagră, unul dintre simbolurile oraşului Braşov, este biserica parohială a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Numele actual l-a primit după ce, în 1689, incendiul care a cuprins tot oraşul a tranformat-o într-o ruină. Iniţial ea purtase hramul Sfintei Maria. După Reformă a fost cunoscută ca "Biserica Mare", însă denumirea populară de după incendiu,„Biserica Neagră“, a fost acceptată oficial în secolul al XIX-lea.
Orga Buchholz,
construită în perioada romantismului timpuriu, este cea mai mare orgă
mecanică din România. Sunetul ei atrage în fiecare an organişti atât din
ţară cât şi din străinătate, care îşi doresc să concerteze aici. La
data construirii ei, se număra printre cele mai mari orgi din Europa.Cu excepţia Turciei, Biserica Neagră posedă cea mai mare colecţie de covoare orientale
din Europa, datând din secolele XV-XVI. În turnul Bisericii Negre se
află cel mai mare clopot mobil din România, cu o greutate de cca. 6.000
kg.
În interior, vizitatorul poate descoperi nenumărate obiecte de artă: critselniţa (1472), pictura murală a Sf. Maria (1476), stranele din secolele XVIII-XIX care atestă activitatea intensă a breslelelor braşovene, altarul neogotic (1866) alături de multe alte piese din aur şi pietre funerare ale personalităţilor braşovene. În partea din spate a bisercii se află două expoziţii deschise permanent, care povestesc despre istoria Bisericii Negre şi despre viaţa reformatorului Johannes Honterus.
În interior, vizitatorul poate descoperi nenumărate obiecte de artă: critselniţa (1472), pictura murală a Sf. Maria (1476), stranele din secolele XVIII-XIX care atestă activitatea intensă a breslelelor braşovene, altarul neogotic (1866) alături de multe alte piese din aur şi pietre funerare ale personalităţilor braşovene. În partea din spate a bisercii se află două expoziţii deschise permanent, care povestesc despre istoria Bisericii Negre şi despre viaţa reformatorului Johannes Honterus.
Complexul Paradisul Acvatic
Paradisul Acvatic http://www.paradisulacvatic.ro/ro/ s-a deschis în iulie 2007 şi întruneşte toate condiţiile pentru a reprezenta un adevărat complex de sănătate şi agrement fiind întins pe o suprafaţă de 12.000 mp parte acoperită şi 12.000 mp destinaţi sezonului estival.
Cu o capacitate de 2000 de persoane, complexul dispune de : 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurant şi terase,
Vă oferim posibilitatea de a vă bucura de razele soarelui în zona de sezlonguri amenajată în jurul bazinelor pentru aproximativ 1500 de persoane.
De la prichindeii care se bălăcesc în apă lângă părinţi, la vârstnicii care, deşi se deplasează greu, ajung la bazin pentru a se hrăni cu porţia de sănătate, nu există persoana care sa nu fie binevenita in lumea apei.
Castelul Bran
Unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice ale României se află în Pasul Bran-Rucăr. Astfel, Castelul Bran se situează la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Braşov, pe şoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu şi care leagă Braşovul de Câmpulung Muscel, prima capitală a Ţării Româneşti, acolo unde se întâlnesc Munţii Piatra Craiului cu masivul Bucegi.
Construit pe o stâncă, Castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Şi deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei Contelui Dracula, iar ghidul accentuează latura mitică a acestuia, istoria Castelul Bran îi fascinează deopotriva.
Manastirea Brancoveanu Sambata de Sus http://www.manastireabrancoveanu.ro/istoric.php
Fântâna Izvorul Tămăduirii – cel mai vechi obiectiv, atestat 1500, pare a fi motivul principal pentru amplasarea mânăstirii în Poiana Braniştii.
Poiana Brasov
Cine nu a fost acolo macar o data in viata merita sa viziteze acele locuri. Ramai profund marcat de frumusete.... Sunt atatea activitati zilnice incat nu stii ce sa alegi... iarna sporturi specifice anotimpului, iar vara drumetii nesfarsite....
Cetatea Rasnovului
E una din cetatile pe care nu am apucat sa le vizitez, insa e urmatoarea pe lista mea :D
Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.
Castelul Peles
Cand am vrut sa merg sa il vizitez era inchis pt turisti :( Mi`a parut atat de rau, dar nu ma las pagubasa... neaparat trebuie sa merg si aici :D
Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat și prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.
Acestea sunt doar cateva obiective turistice si credeti`ma pe cuvant ca nu ai timp de plictiseala in Brasov... pur si simplu acest cuvant nu exista in vocabularul meu atunci cand il vizitez :)
Si... sa revenim la Valentine`s Day, caci despre asta am inceput :D Daca tot venii vorba tare mult mi`as dori sa pot merge in aceasta zi dedicata iubirii exclusiv sa pot merge intr`un sejur in Brasov.
Eu si sotul meu ne`am cunoscut pe internet acum 6 ani iar de atunci suntem de nedespartit :)
Ar fi pentru a 2-a oara in 6 ani de convietuire impreuna ca am calca pragul acestui oras de care m`am indragostit :)
Locul unde ne`am odihni picioarele, ca mai apoi sa le obosim iar ar fi casuta bunicii mele dragi, care locuieste in municipiul Sacele, Brasov.
Nu mi`ar trebui alta cazare decat casuta ei primitoare :)
Sa imi auda Doamne Doamne ruga si sa ne tina pe toti sanatosi sa ajungem sa ne vedem cu bine!!!
Daca as putea sa iti dau un singur lucru in viata asta, ti`as da abilitatea de a te vedea pe tine insuti prin ochii mei, doar atunci ai realiza cat de important esti pentru mine!!!
Intrati pe site`ul lor si nu veti regreta deoarece ofertele lor sunt fara egal!!!
frumos,bafta
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos sarumana :*
Ștergere