duminică, 18 mai 2014

Casa Luna doar cu produse Bio

Si iata cum o noua provocare mi`a pus mintea la contributie :)


 Dragi bloggeri,
"Va lansam o provocare. Dorim sa aflam secretele voastre pentru o casa curata si ordonata, cum reusiti sa o transformati intr-un camin primitor folosind trucuri simple si produse ecologice" sunt cuvintele unei echipe 100% naturale :), si ii gasiti in casuta lor mereu primitoare si verde  http://www.nucidesapun.ro/ sau pe facebook : https://www.facebook.com/pages/Nuci-de-sapun/148034811893939?ref=hl

Pentru mine ca si pentru aceasta echipa minunata toate produsele de curatare trebuie sa fie: 

100% natural
- 100% vegetal
- antimicrobial și antifungic
- fără parfum
- același produs este folosit pentru a curăța tot ce este necesar într-o gospodărie

De ce as alege aceste produse? Pentru ca si in cazul meu astmul mi`a dat batai de cap de cand eram inca o copila. Si acum atunci cand racesc foarte tare, incep sa gafai la orice efort facut. Alegerea mea de a folosi doar produse 100% naturale este una DEFINITIVA!Nu numai pentru mine este alegerea corecta ci si pt micuta mea familie.

Ce sunt nucile de săpun?

Nuci de sapun
“Nucile de săpun”, cunoscute si sub denumirea de nuci de spălat, sunt folosite pentru
spălarea rufelor, pentru obţinerea de soluţii destinate curăţeniei casei, igienei personale şi a animalelor de companie sau că îngrăşământ natural.
 
Fructe ale unei specii unice de arbori, nucile de săpun sunt speciale datorită prezenţei unei substanţe numită saponina.

Saponina este eliberată în contact cu apă caldă şi acţionează ca un surfactant natural. Surfactantul este o substanţă care reduce tensiunea existentă la suprafaţa lichidelor, permiţându-le să se împrăştie în loc să să se adune sub formă de picături, ceea ce duce la o mai uşoară penetrare a ţesăturilor şi îndepărtarea sau eliberarea mizeriei. Deşi efectul este asemănător cu cel al detergenţilor convenţionali, nucile de săpun realizează acest lucru fără efectele negative ale chimicalelor de sinteză.

 Saponina este alternativa 100% naturală la detergenţii şi substanţele de curăţare bazate pe sodium laureth sulfat (SLS), cunoscut pentru efectele sale alergene.

Nucile de săpun sunt folosite de sute de ani în zone din India, Nepal şi China. Familia de arbori a căror fructe sunt nucile de săpun se numeşte Sapindus (combinaţia dintre cuvintele latine sapo-sapun şi indicus-indian).

Fructele arborelui de nuci de sapun
Deşi există mai multe specii, Sapindus Mukorossi sunt arborii a căror “nuci” sunt cele mai bogate în saponina. Se găsesc în principal în nordul Indiei şi în Nepal, ajung la o înălţime de 10-20 de metrii, înfloresc şi fac fructe după ce ating vârsta de 9 ani. Foarte rezistenţi şi productivi produc fructe până la 90 de ani de la plantare. Înfloresc în primăvara sau începutul verii iar fructele se culeg toamna. Nucile au iniţial o culoare galbenă, pentru că atunci când se coc să devină maronii.



Fructele sunt culese după ce cad din arbori, seminţele sunt îndepărtate, iar cojile sunt uscate la soare fără a se folosi nicio substanţă chimică.


Seminţele nu conţin saponina şi sunt folosite doar pentru a obţine noi arbori sau pentru a realiza bijuteri


Cum sunt o sotie si o mamica grijulie casa mea trebuie sa fie curata luna si bec, iar
Planet Pure si Ecodoo, curata ecologic :) 




Ajutorul meu de nadejde in curatenie este piticul meu Luca, in varsta de 4 anisori. De mic ii placea sa ma ajute in toate cele :) 

"Mamă-sa l-a învăţat
Să fie băiat curat...
Iară el, un biet "famat",
Se tot dă... la "curăţat"..."

Si drept dovada  :D


Detergentul ecologic concentrat universal cu miros de portocale - 500ml face minuni pentru covoarele mele.



Cu Orange pur, aveţi un singur produs de curățare concentrat cu care vă puteţi spăla hainele, curăța podelele, ferestrele, covoarele, tapițeria sau puteți elimina petele.
Datorită compoziţiei sale blânde Orange Pure este non-iritant pentru piele și aroma naturală de portocale vă pune într-o stare de spirit veselă. 

Proprietăți
  • - 100% biodegradabil
  • - Utilizare universală
  • - Vegan
  • - Testat dermatologic
  • - Nu a fost testat pe animale
  • - Economic
  • - Certificat Ecolabel
 Ingrediente: 15-30% surfactanti anionici, >5% surfactanți non-ionici, ulei esențial de portocale, parfum

 Utilizare: 
  • Pentru spălarea rufelor : 25ml pentru 3 kg de rufe
  • Îndepărtarea petelor: 5ml nediluat direct pe pată
  • Pentru curățarea geamurilor: 5ml diluat în 0,5l apă
  • Pentru curățenia podelelor: 5-10ml diluat în 7l apă
  • Pentru curățarea covoarelor:60-80ml diluat în 0,5l
  • Pentru curățarea WC-ului: 3-4ml nediluat
Cu mare incredere folosesc acest produs care ma ajuta aproape la toate.

Acest site minunat pune la dispozitia gospodinelor desavarsite toata gama de produse pentru curatenia casei: Detergenti Bio de vase; detergenti bio de rufe; balsam bio de rufe; Inalbitori si anticalcar; sapunuri de rufe si produse pt curatenia casei .

Bineinteles ca pe langa produsele care iti curata impecabil casuta, pe site se gasesc si cosmetice bio cum ar fi : cosmetice bio pentru fata si corp, ape florale, argile si minerale; uleiuri cosmetice; unturi vegetale si uleiuri esentiale



Mai puteti gasi de asemenea si  produse pentru igiena personala: pasta de dinti; sapunuri, sampoane, geluri de dus, dodorant bio natural,vopsea naturala si cel mai important pentru mine produse pentru igiena copiilor si bebelusilor :)


Credem că atât nucile de săpun, cât și celelalte produse naturale pe care le veți găsi în magazinul nostru sunt eficiente, sunt o alternativă fiabilă și sănătoasă a detergenților și cosmeticelor de sinteză, că ar trebui cunoscute de cât mai multe persoane interesate de sănătatea lor sau a copiilor lor, de cei care doresc să facă ceva pentru a se proteja și pentru a proteja mediul.

Sperăm ca acest site sa vă ajute în decizia de a folosi darurile pe care natura ni le-a facut, pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri.
Echipa Nuci de săpun

Jos palaria in fata unei echipe mereu verde si protectoare!!! 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu